Sjur Tveite ansatt som daglig leder ved Nasjonalt senter for vanninfrastruktur

På bildet: Nyansatt daglig leder Sjur Tveite på tomta på Ås hvor vannsenteret snart reiser seg. Foto: Norsk vann

Sjur er selskapets første fast ansatte. Han vil få ansvaret for å lede etablering, oppstart og utvikling av det viktig bransjedrevne initiativet som vannsenteret vil representere. Senteret er planlagt åpnet høsten 2021.

 – Med Sjur Tveite som leder sikres selskapet en drivende kapasitet som kan videreføre det meget gode arbeidet som er gjort i regi av eiere, interessenter og prosjektadministrasjon. Samtidig opprettholder prosjektet et moment som er særlig viktig nå i en hektisk fase med entrepriser for selve utbyggingen, så vel som å klargjøre senterets tjenestetilbud fram til åpningen i 2021, sier styreleder i vannsenteret, Sigurd Grande.

Sjur Tveite er utdannet MSc/Sivilagronom ved Norges Landbrukshøgskole (nå NMBU). Han har hatt en rekke stillinger innenfor virksomheter knyttet til vann, spesielt akvakultur og miljøteknologi.

Han har blant annet hatt ledende stillinger i Biotec Animal Health and Nutrition AS og Aker Biomarine ASA, selskaper som arbeider med brukerrettet FoU, kommersialisering og salg innenfor marine næringer.

Han har erfaring fra forskningsbasert virksomhet i ulike sammenhenger og har arbeidet særlig med forretningsutvikling innenfor ulike teknologiområder.

Sjur har drevet egen rådgivningsvirksomhet siden 2015, og har hatt større engasjementer bl. a. for WEAG Solutions AS og NIVA.

Sjur Tveite har vært engasjert av prosjektet siden 2017, fra 2018 som prosjektleder og fra stiftelsen som konstituert daglig leder.

Les mer hos Norsk Vann.

Similar Posts