Reguleringsplanen for vannsenteret er godkjent!

Tomten som Ås kommune har godkjent for etablering av senteret ligger på Ås, i tilknytning til fagmiljøene ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Bygg og anlegg skal etter planen stå ferdig i andre halvdel av 2021.

– Viktig milepæl for senteret

– Dette er en viktig milepæl for senterutviklingen, sier Sjur Tveite, prosjektleder ved vannsenteret.

Vannsenteret har hatt en god dialog med Ås kommune og NMBU som grunneier ved utvikling av planen.

– Nå har vi et godt grunnlag for å realisere senterets ambisjoner. Dette vil være til beste for norske kommuner, deres innbyggere og det næringslivet som bidrar inn mot utvikling av kritisk infrastruktur, sier han. 

Rom for utvikling

Reguleringsplanen for plassering av vannsenteret ble vedtatt av kommunestyret i Ås 15. april 2020

Rådmannen i Ås skriver i sin vurdering at vannsenteret vil være et viktig bidrag til kunnskapsmiljøet på Campus Ås. Hun mener også at senteret vil gi positive ringvirkninger for næringslivet i regionen.

Den godkjente planen gir rammebetingelser for en trinnvis utvikling av senteret. På sikt kan tomten inneholde inntil 2000 kvm med bygg og overbygde anlegg. 

I første omgang er det planlagt et bygg på ca. 800 kvm. Videre vil det etableres anlegg for lekkasjesøk og overvannsløsninger. Kursvirksomhet, demonstrasjoner og utvikling av teknologi knyttet til vanntransport vil foregå både innendørs og utendørs. 

Byggestart høst 2020

Med reguleringsplan på plass er neste steg søknad om rammetillatelse, der bygg og anlegg vil detaljeres basert på ønsker og behov hos eiere og brukere av senteret samt føringer fra Ås kommune. 

Byggestart forventes høsten 2020. Bygg og anlegg skal etter planen stå ferdig i andre halvdel av 2021.

Illustrasjon av Sveinung Skjold, landskapsarkitekt MNLA
Illustrasjon av Sveinung Skjold, landskapsarkitekt MNLA

Similar Posts