Opplæring på Vannsenteret - Ivan Rosenborg i Krohne

Krohne inviterte til mengdemåler-kurs på Vannsenteret

Krohne inviterte 15 fagfolk fra kommuner til kurs på Vannsenteret, med mengdemålere på timeplanen. – Et bra sted for å utvikle kompetanse, sier Ivan Rosenborg i Krohne.

En torsdag i midten av april inviterte målerspesialisten Krohne til kurs på Nasjonalt senter for vanninfrastruktur. På timeplanen sto måleteknikk og elektromagnetiske mengdemålere, som er noe av det Krohne driver mye med.

De 15 deltakerne på kurset kom fra fem ulike kommuner, fra Hvaler i sør til Lillehammer i nord. Det er første gang Krohne bruker det nye Vannsenteret til kurs for sine kunder.

– Den store fordelen med vannsenteret er at det samler eksempler på hvordan VA-infrastrukturen faktisk er ute i kommunene. Da kan vi komme hit og få komprimert mange gode eksempler på hvordan ting fungerer, sier Ivan Rosenborg i Krohne.

Opplæring på Vannsenteret
Ivan Rosenborg i Krohne demonstrerer for Tormod Kjone (i grå genser), Tommy Eriksen og Jan Håvard Simensen (t.h). Alle tre fra Årnes vannverk SA. (Foto: Jørn Søderholm)

Testing og opplæring

Han og kollegaene i Krohne lker muligheten til å teste utstyr, og å bruke det som et fullverdig test- og kurssenter uten å forstyrre anlegg i ordinær drift.

– Det gir muligheter til å bygge bedre kompetanse både for oss leverandørene og brukerne ute i kommunene, sier Rosenborg.

Daglig leder Sjur Tveite i Nasjonalt senter for vanninfrastruktur er glad for å se at leverandører i vannbransjen har tatt Vannsenteret i bruk til et av de viktigste tiltenkte formålene: Opplæring og kompetanseutvikling.

– Et av hovedmålene ved Vannsenteret helt siden de første idéene for mange år siden var nettopp å etablere et sted for kompetanseutvikling, kurs og opplæring, sier Tveite.

Opplæring for vannbransjen

Nasjonalt senter for vanninfrastruktur – Vannsenteret – utvikler et eget tilbud basert på behov og etterspørsel, og der de ulike aktørene kan benytte bygg og infrastruktur til beste for bransjen.

– Det er viktig å kunne tilby opplæring i praksis, men uten å gripe inn i et vann- og avløpsnett i normal drift. Det kan vi nå tilby på Vannsenteret. Det har vært veldig hyggelig å ønske Krohne og de 15 deltakerne velkommen hit. Vi ser fram til å legge til rette for både offentlige og private aktører i tiden framover, sier Sjur Tveite.

Similar Posts